logo

 

Messages (nl)

Vous pouvez choisir d’afficher les nouvelles par:

 
Ou vous pouvez filtrer par langue:

 

07.05.2020
JUWON

Man aangehouden voor overval op juwelier in Montfoort in 2013

De recherche heeft 6 mei 2020 een 28-jarige man uit Lopik aangehouden voor een gewelddadige overval op een juwelier in Montfoort zeven jaar geleden. Dankzij nieuwe informatie is de zaak heropend. De politie heeft nog andere verdachten op het oog en sluit meer aanhoudingen dus niet uit.

Op 14 mei 2013 werd de juwelier overvallen door drie verdachten. Hij liep ernstig, blijvend letsel op. Op het moment van de overval was er één klant in de zaak. Toen de eerste verdachte de winkel binnenkwam, had de juwelier direct een vervelend gevoel, zo vertelde hij later. Al snel werd hij geslagen, getrapt en bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De klant hield zich angstig schuil achter de toonbank. Zij zag alles gebeuren, maar bleef ongedeerd.

Een overvaller sloeg het glas van de vitrinekasten in. In rap tempo maakten de drie mannen een grote hoeveelheid sieraden buit. Hierna vluchtten ze te voet in de richting van het Kasteelplein. Hier stapten zij vermoedelijk in een donkerkleurige auto en verdwenen in de richting van Oudewater.

Een speciaal rechercheteam startte een onderzoek. Er werd een sporen- en buurtonderzoek gedaan en meerdere getuigen werden gehoord. Ook kwam de zaak aan bod in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. Dit alles leidde toen nog niet naar een doorbraak in het onderzoek.

Eind 2019 ontving de politie nieuwe informatie over de coldcase. Dit gaf direct aanleiding om het onderzoek opnieuw te openen. Hierdoor kon op woensdag 6 mei de 28-jarige inwoner van Lopik worden aangehouden. Morgen wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

« Het slachtoffer, de nu 62-jarige juwelier, wordt nog dagelijks herinnerd aan die ene ochtend op 14 mei 2013 », stelt de politie. « Na de overval heeft hij langdurig moeten herstellen van de verwondingen. Er is de politie alles aangelegen om de zaak op te lossen en te zorgen dat de verdachten worden opgepakt. »

Bron: www.rtvutrecht.nl

 


06.05.2020
JUWON

Getuigenoproep inbraak bij een juwelier in Schoonhoven

Op 4 mei 2020 werd in de vroege ochtend rond 04:25 uur een inbraak gepleegd bij een juwelier aan de Varkensmarkt in Schoonhoven. Getuigen hoorden glasgerinkel en belden de politie. Toen agenten bij de locatie aankwamen troffen zij vernielde ramen en een bestelauto bij het pand van de juwelier aan. De politie is een buurtonderzoek gestart en zoekt getuigen. De bestelauto werd gebruikt om een raam op de eerste verdieping in te slaan en binnen te komen. Eenmaal binnen maakten de dieven sieraden buit en sloegen zij, als onderdeel van hun vluchtroute de ramen op de begane grond in. Daarna zijn de verdachten op een scooter richting het centrum gereden.

Bron: www.politie.nl


05.05.2020
Juwelier-Warndienst

Gewiekste diefstal bij juwelier

Die Identität des Täters ist dem Juwelier-Warndienst bekannt!
ZEIST – Nic Rodewijk runt al 16 jaar lang zijn juwelierszaak aan de Slotlaan in Zeist. In al die jaren heeft hij flink wat mensenkennis opgedaan. Als er op een dinsdagmiddag een man en vrouw de winkel binnenkomen, is hij meteen op zijn hoede. En terecht, zo blijkt later…..


02.05.2020
Juwelier-Warndienst

Spoor verdachten goudroof Rotterdam leidt naar Dubai

Politie en justitie zijn nog druk bezig met het oplossen van de goudroof in Rotterdam. De verdachten zijn tot in Dubai in beeld, maar het rondmaken van de zaak is geen eenvoudige opgave voor het team. Inmiddels staat wel vast dat de diefstal van het edelmetaal, met een waarde van tussen de 20 en 40 miljoen euro, daadwerkelijk is gebeurd. Wanneer precies blijft onduidelijk. Dat melden bronnen rond het onderzoek. …


02.05.2020
Juwelier-Warndienst

Diamant van 40.000 euro gestolen bij juwelier Weteringschans

Uit een juwelierszaak aan de Weteringschans is in februari een diamant gestolen ter waarde van 40.000 euro. Dat meldt de politie, die op zoek is naar een man die de vermoedelijke dader is. Er zijn vrijdag beelden van hem verspreid….


01.05.2020
JUWON

Diefstal diamant juwelier Weteringschans

De politie is op zoek naar een man die ervan wordt verdacht op dinsdagmiddag 4 februari een diamant te hebben gestolen bij een juwelier aan de Weteringschans in Amsterdam.
Rond 13.40 uur komt de man die middag de juwelier binnenlopen. Hij vraagt om twee verschillende soorten diamanten. Hij wordt aan een aparte tafel geholpen door een verkoopster, zij haalt uit de backoffice de diamanten waar de man om vraagt. De man geeft ook aan een kopje koffie te willen en dat krijgt hij uiteraard. Vervolgens bekijkt hij de diamanten. Hij haalt ze meerdere malen uit hun hoesje en stopt ze dan weer terug. Op een gegeven moment morst de man koffie. De verkoopster geeft hem een doekje, zodat hij zijn hand(en) af kan drogen. Daarna bekijkt de man diamanten opnieuw uitvoerig. Wederom haalt hij ze uit hun hoesjes en stopt ze er weer terug in. Dan geeft de man nog andere sieraden te willen bekijken en vraagt de verkoopster met hem mee te gaan naar een andere ruimte. Daar zegt de man dat hij buiten een vriend gaat halen en daarna weer terug zal komen. Hierop loopt de man naar buiten en gaat rechts richting de Spiegelgracht en het Leidseplein. Als de verkoopster weer terugkomt bij de tafel, ziet ze dat één van de diamanten mist. Het betreft een diamant met een waarde van 40.000 euro. De man komt niet meer terug naar de winkel.

Bron: politie.nl


22.04.2020
Juwelier-Warndienst

Auto rijdt tegen gevel juwelier; politie zoekt getuigen

HILLEGOM – Een grijze bestelauto is in de nacht van dinsdag op woensdag in de Hoofdstraat in Hillegom tegen een gevel van een juwelier gereden. Volgens de politie is er mogelijk sprake van een ramkraak. Mensen die iets hebben gezien, of informatie hebben, worden gevraagd zich te melden….


22.04.2020
JUWON

Poging ramkraak juwelier in Hillegom

In de vroege ochtend van woensdag 22 april rond 05.05 uur ontving de politie een melding. Aan de Hoofdstraat in Hillegom zou met een auto tegen de gevel van een juwelier zijn gereden. Mogelijk was er sprake van een ramkraak. Kort voordat de grijskleurige bestelauto tegen het rolluik reed zagen getuigen meerdere personen bij de auto staan. De poging om het pand binnen te komen mislukte. Daarna liepen vier personen in de richting van de Meerstraat waar zij op twee scooters stapten en zijn gevlucht. Uit onderzoek is gebleken dat de grijskleurige bestelauto eerder in de nacht van 22 april is weggenomen in de omgeving van de Marconistraat in Hillegom. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Bron: www.politie.nl


18.04.2020
Juwelier-Warndienst

Juwelier in Tubbergen slachtoffer van ramkraak, 5 verdachten opgepakt

TUBBERGEN – Plegt-Haarman Juweliers in Tubbergen is slachtoffer geworden van een ramkraak. Zaterdagochtend, rond vijf uur, werd met een auto op de pui van de winkel ingereden…..


18.04.2020
JUWON

Ramkraak Tubbergen en aanhouding 5 verdachten

Vanmorgen rond 5 uur is een auto het pand van een juwelier aan de Almeloseweg in Tubbergen ingereden. Het betrof een ramkraak. Getuigen hebben een voertuig zien wegrijden en dat voertuig is even later mogelijk gesignaleerd in de buurt van de Sibculoseweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Daar zijn 5 verdachten aangehouden, daarbij is het AT ingezet en er zijn waarschuwingsschoten gelost. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht.

Bron: www.politie.nl


Never install this glass in your shop window!
AD / WERBUNG