logo

 

Reports by Juwon

Or filter by language:

 

07.05.2020
JUWON

Man aangehouden voor overval op juwelier in Montfoort in 2013

De recherche heeft 6 mei 2020 een 28-jarige man uit Lopik aangehouden voor een gewelddadige overval op een juwelier in Montfoort zeven jaar geleden. Dankzij nieuwe informatie is de zaak heropend. De politie heeft nog andere verdachten op het oog en sluit meer aanhoudingen dus niet uit.

Op 14 mei 2013 werd de juwelier overvallen door drie verdachten. Hij liep ernstig, blijvend letsel op. Op het moment van de overval was er één klant in de zaak. Toen de eerste verdachte de winkel binnenkwam, had de juwelier direct een vervelend gevoel, zo vertelde hij later. Al snel werd hij geslagen, getrapt en bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De klant hield zich angstig schuil achter de toonbank. Zij zag alles gebeuren, maar bleef ongedeerd.

Een overvaller sloeg het glas van de vitrinekasten in. In rap tempo maakten de drie mannen een grote hoeveelheid sieraden buit. Hierna vluchtten ze te voet in de richting van het Kasteelplein. Hier stapten zij vermoedelijk in een donkerkleurige auto en verdwenen in de richting van Oudewater.

Een speciaal rechercheteam startte een onderzoek. Er werd een sporen- en buurtonderzoek gedaan en meerdere getuigen werden gehoord. Ook kwam de zaak aan bod in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. Dit alles leidde toen nog niet naar een doorbraak in het onderzoek.

Eind 2019 ontving de politie nieuwe informatie over de coldcase. Dit gaf direct aanleiding om het onderzoek opnieuw te openen. Hierdoor kon op woensdag 6 mei de 28-jarige inwoner van Lopik worden aangehouden. Morgen wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

“Het slachtoffer, de nu 62-jarige juwelier, wordt nog dagelijks herinnerd aan die ene ochtend op 14 mei 2013”, stelt de politie. “Na de overval heeft hij langdurig moeten herstellen van de verwondingen. Er is de politie alles aangelegen om de zaak op te lossen en te zorgen dat de verdachten worden opgepakt.”

Bron: www.rtvutrecht.nl

 


06.05.2020
JUWON

Getuigenoproep inbraak bij een juwelier in Schoonhoven

Op 4 mei 2020 werd in de vroege ochtend rond 04:25 uur een inbraak gepleegd bij een juwelier aan de Varkensmarkt in Schoonhoven. Getuigen hoorden glasgerinkel en belden de politie. Toen agenten bij de locatie aankwamen troffen zij vernielde ramen en een bestelauto bij het pand van de juwelier aan. De politie is een buurtonderzoek gestart en zoekt getuigen. De bestelauto werd gebruikt om een raam op de eerste verdieping in te slaan en binnen te komen. Eenmaal binnen maakten de dieven sieraden buit en sloegen zij, als onderdeel van hun vluchtroute de ramen op de begane grond in. Daarna zijn de verdachten op een scooter richting het centrum gereden.

Bron: www.politie.nl


01.05.2020
JUWON

Diefstal diamant juwelier Weteringschans

De politie is op zoek naar een man die ervan wordt verdacht op dinsdagmiddag 4 februari een diamant te hebben gestolen bij een juwelier aan de Weteringschans in Amsterdam.
Rond 13.40 uur komt de man die middag de juwelier binnenlopen. Hij vraagt om twee verschillende soorten diamanten. Hij wordt aan een aparte tafel geholpen door een verkoopster, zij haalt uit de backoffice de diamanten waar de man om vraagt. De man geeft ook aan een kopje koffie te willen en dat krijgt hij uiteraard. Vervolgens bekijkt hij de diamanten. Hij haalt ze meerdere malen uit hun hoesje en stopt ze dan weer terug. Op een gegeven moment morst de man koffie. De verkoopster geeft hem een doekje, zodat hij zijn hand(en) af kan drogen. Daarna bekijkt de man diamanten opnieuw uitvoerig. Wederom haalt hij ze uit hun hoesjes en stopt ze er weer terug in. Dan geeft de man nog andere sieraden te willen bekijken en vraagt de verkoopster met hem mee te gaan naar een andere ruimte. Daar zegt de man dat hij buiten een vriend gaat halen en daarna weer terug zal komen. Hierop loopt de man naar buiten en gaat rechts richting de Spiegelgracht en het Leidseplein. Als de verkoopster weer terugkomt bij de tafel, ziet ze dat één van de diamanten mist. Het betreft een diamant met een waarde van 40.000 euro. De man komt niet meer terug naar de winkel.

Bron: politie.nl


22.04.2020
JUWON

Poging ramkraak juwelier in Hillegom

In de vroege ochtend van woensdag 22 april rond 05.05 uur ontving de politie een melding. Aan de Hoofdstraat in Hillegom zou met een auto tegen de gevel van een juwelier zijn gereden. Mogelijk was er sprake van een ramkraak. Kort voordat de grijskleurige bestelauto tegen het rolluik reed zagen getuigen meerdere personen bij de auto staan. De poging om het pand binnen te komen mislukte. Daarna liepen vier personen in de richting van de Meerstraat waar zij op twee scooters stapten en zijn gevlucht. Uit onderzoek is gebleken dat de grijskleurige bestelauto eerder in de nacht van 22 april is weggenomen in de omgeving van de Marconistraat in Hillegom. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Bron: www.politie.nl


18.04.2020
JUWON

Ramkraak Tubbergen en aanhouding 5 verdachten

Vanmorgen rond 5 uur is een auto het pand van een juwelier aan de Almeloseweg in Tubbergen ingereden. Het betrof een ramkraak. Getuigen hebben een voertuig zien wegrijden en dat voertuig is even later mogelijk gesignaleerd in de buurt van de Sibculoseweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Daar zijn 5 verdachten aangehouden, daarbij is het AT ingezet en er zijn waarschuwingsschoten gelost. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht.

Bron: www.politie.nl


11.04.2020
JUWON

Tweede verdachte overval Dorpsweg aangehouden

Na een overval op een goudwisselkantoor op de Dorpsweg in Rotterdam is vrijdagochtend een 27-jarige man uit Den Haag aangehouden. Bij de arrestatie werden twee waarschuwingsschoten afgevuurd. ‘s Avonds werd de tweede verdachte aangehouden, een 22-jarige Rotterdammer. Hij werd op beelden herkend door agenten. Rond 11.45 uur werd de politie gealarmeerd dat er een overval gaande zou zijn op de Dorpsweg. Agenten waren en snel en zagen op de Sternstraat iemand lopen die voldeed aan het signalement. Na twee waarschuwingsschoten kon de verdachte worden overmeesterd. De man uit Den Haag is overgebracht naar het politiebureau. Omdat er mogelijk nog een verdachte in de zaak was, is het rapid response team van het arrestatieteam naar binnen gegaan. Daar troffen ze niemand meer aan. Op basis van getuigenverklaringen en aanwijzingen van de politiehelikopter en Cameratoezicht onderzochten ze nog een aantal omliggende panden, maar de tweede verdachte kon niet meteen worden gevonden. Rond half negen ‘s avonds is hij alsnog aangehouden. Bij de overval raakte niemand gewond. Het is nog niet duidelijk of er buit is gemaakt. Opsporing gaat ermee aan de slag: er wordt forensisch onderzoek gedaan, getuigen worden gehoord en eventuele beelden uitgekeken.

Bron: www.politie.nl


21.03.2020
JUWON

Ramkraak op juwelier in Alphen aan den Rijn

Bij een juwelier op de Van Mandersloostraat in Alphen aan den Rijn is op zaterdag 21 maart omstreeks 01.30 uur ingebroken. Een auto, met daarin meerde personen, ramde  De politie is op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest van dit incident. Agenten ontvingen vannacht een melding dat er een ramkraak was gepleegd bij de juwelier. Ter plaatse zagen zij dat men met grof geweld de winkel was binnengekomen. Uit onderzoek is gebleken dat de daders rond 01:30 uur met een auto door de rolluik van het pand reden. Met onbekende buit zijn zij weggereden over Toussaintstraat, de Van Lennepstraat op in de richting van de Sportlaan te Alphen aan den Rijn.

Bron: www.politie.nl


16.03.2020
JUWON

Ramkraak op een juwelier in Haaksbergen

Op maandag 16 maart rond 04.45 uur vindt een ramkraak plaats op een juwelier aan de Spoorstraat in Haaksbergen. Met een gestolen auto wordt het pand ingereden. De daders gaan er vandoor op een gereedstaande gele scooter. Deze wordt later brandend in de Marijkestraat aangetroffen.

Bron: www.politie.nl


28.02.2020
JUWON

Overval op juwelier in Terheijden

Bij een juwelier aan de Raadhuisstraat in Terheijden vond vrijdagmiddag 28 februari een gewapende overval plaats. Twee mannen kwamen de winkel binnen, waarvan er een met een vuurwapen dreigde. Niemand raakte gewond. De daders vertrokken met een nog onbekende buit. De twee overvallers, waarvan er één een wit masker droeg en de ander een zwarte bivakmuts, kwamen rond 16.00 uur de winkel binnen. De medewerkers werden direct bedreigd met een vuurwapen. Nadat de overvallers buit maakten, vertrokken zij te voet. Hierop werd het alarm ingeschakeld en werd de zaak afgesloten door middel van rolluiken. Naast drie medewerkers, waren er geen anderen in de winkel. De slachtoffers bleven geschrokken, maar ongedeerd achter.

Bron: www.politie.nl


13.02.2020
JUWON

Overval winkelier Amersfoort

Donderdagochtend 13 februari jl. werd een winkelier aan de Kamperbinnenpoort overvallen. Rond 11:40 uur kwam een nog onbekende man de winkel binnen en bedreigde direct een medewerker, de verdachte deed een greep in de vitrine en ging er vervolgens met buit, in een rode big-shopper, vandoor. Hij rende via de Weverssingel in de richting van De Flint, ondertussen was de politie gealarmeerd. De agenten doorzochten de omgeving, maar de verdachte wist te ontkomen. De medewerker raakte gelukkig niet gewond bij de overval.

Bron: politie.nl


Never install this glass in your shop window!
AD / WERBUNG