logo

 

Reports by Juwon

Or filter by language:

 

25.08.2021
JUWON

Drie man op heterdaad betrapt

Drie mannen zijn op heterdaad betrapt en aangehouden voor diefstal bij een juwelier rond 05.00 uur op de Langestraat in Alkmaar.Drie mannen met bivakmutsen krikten het rolluik van de juwelier aan de Langestraat omhoog om zichzelf toegang te verschaffen tot de winkel buiten openingstijden. Het bezoek aan de juwelier was van korte duur, omdat de politie zich snel meldde in de Langestraat. De drie mannen probeerden zonder succes te voet te vluchten. Een 18-jarige, 24-jarige en een 26-jarige man uit Amsterdam werden aangehouden en zitten vast voor nader onderzoek. Vanwege een verdachte situatie die de ochtend ervoor plaatsvond hield de politie de betrokken personen en het winkelpand al in de gaten. Inbrekerswerktuig is in beslag genomen en de eigenaar van het bedrijf heeft aangifte gedaan.

Bron: politie.nl


16.08.2021
JUWON

Getuigen gezocht inbraak juwelier Vlaardingen

De politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar getuigen na een inbraak bij een juwelier in winkelcentrum De Loper in Vlaardingen. De inbraak vond plaats in de nacht van zondag 15 augustus op maandag 16 augustus. Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie een melding van de inbraak. De juwelier zelf was op maandag wel weer geopend. De eigenaar van de juwelier in het wijkwinkelcentrum laat weten dat de schade na de inbraak aanzienlijk is, maar hoe groot precies is niet bekendgemaakt. Ook is niet bekend hoeveel er buit is gemaakt.
Bron: www.ad.nl


19.06.2021
JUWON

Getuigen gezocht van inbraak juwelier Hoorn

Zaterdag 19 juni rond 03.40 uur kreeg de politie melding van een mogelijke inbraak bij een juwelier aan de Grote Noord in Hoorn. Toen agenten arriveerden zagen zij dat er daadwerkelijk was ingebroken. De roldeur van de juwelierszaak was ontzet. De politie startte direct een (forensisch) onderzoek en heeft met meerdere eenheden een zoekslag naar de verdachte(n) gemaakt in de omgeving. Op dit moment zijn er nog geen aanhoudingen verricht.
Bron: www.politie.nl


05.06.2021
JUWON

Gewapende overval op juwelier Buikslotermeerplein

Op zaterdagochtend 5 juni hebben twee overvallers medewerkers van een juwelier op het Buikslotermeerplein in Amsterdam overvallen met vuurwapens. Omstreeks 10:20 uur komt bij het Operationeel Centrum een melding binnen van een gewapende overval op een juwelier. Eén verdachte loopt de winkel in en bedreigt het personeel met een vuurwapen. Onder dreiging van het vuurwapen neemt de overvaller een onbekend geldbedrag weg uit de kassalade. Ondertussen wacht bij de ingang van de juwelier een handlanger met een vluchtscooter op de overvaller met het vuurwapen. De handlanger en de overvaller rijden met de buit weg in de richting van een nabijgelegen tankstation. Meerdere politie-eenheden zijn vrijwel direct ter plaatse en gaan, met assistentie van de politiehelikopter vanuit de lucht, op zoek naar de verdachten. De overvallers zijn niet meer aangetroffen. De omgeving is afgezet en medewerkers van de forensische opsporing en recherche zijn aanwezig en doen onderzoek.
Bron: www.politie.nl


02.06.2021
JUWON

Vijf verdachten aangehouden in onderzoek naar reeks inbraken

De recherche heeft in een onderzoek naar een reeks inbraken vijf verdachten aangehouden. Vier verdachten zijn woensdag 2 juni, even na 03.30 uur aangehouden in Gorinchem toen zij bezig waren een kraak te plegen bij een juwelier aan de Gasthuisstraat. Bij de juwelier was al een raam ingeslagen en de verdachten stonden al binnen in de zaak. Een vijfde verdachte werd enkele uren later in Den Haag aangehouden.
Naar aanleiding van meerdere inbraken bij juweliers in Den Haag en elders in Nederland startte de recherche een onderzoek. In het onderzoek kwam de politie de verdachten op het spoor en heeft verder onderzoek verricht naar deze personen. Het gaat om drie Hagenaars van 20, 23 en 24 jaar, een 23-jarige Rijswijker en een 24-jarige man uit Wateringen. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere inbraken.
Na de aanhoudingen werden in drie woningen in Den Haag doorzoekingen verricht. Er werden diverse goederen in beslaggenomen voor verder onderzoek.

Bron: www.politie.nl


17.05.2021
JUWON

Ramkraak juwelier Poeldijk

De politie in het Westland zoekt getuigen van een ramkraak bij een juwelier aan de Jan Barendselaan. Daar werd in de vroege ochtenduren van maandag 17 mei de gevel geramd met een gestolen auto. Omstreeks 03.15 uur kwamen bij de politiemeldkamer meerdere meldingen binnen van mensen die een enorme klap hadden gehoord op de Jan Barendselaan. Daar bleek de gevel van de juwelier te zijn geramd met een personenauto. De verdachten zijn er vervolgens met een nog onbekende buit vandoor gegaan. Meerdere getuigen meldden dat er twee scooters zijn weggereden vanuit de richting van de juwelier. Ondanks een zoektocht in de wijde omgeving, werden er geen verdachten aangehouden.

Bron: www.politie.nl


12.05.2021
JUWON

Haagse juwelier opnieuw doelwit van ramkraak

Woensdag 12 mei omstreeks 03.50 uur kreeg de politie een melding van een ramkraak op de Dierenselaan in Den Haag. Twee verdachten probeerden met een auto en een rolcontainer het rolluik van de juwelier te forceren. Daarbij raakte het rolluik van de juwelier zwaar beschadigd. Ook vatte de auto van de daders vlam en moest deze door de brandweer worden geblust. De auto, zonder kentekenplaten, is door de hulpdiensten geborgen. Het is volgens de politie nog niet duidelijk of de daders de auto zelf in brand hebben gestoken of dat deze tijdens de ramkraak in brand is gevlogen. Tijdens de bluswerkzaamheden werden uit voorzorg twee woningen ontruimd. Het is niet de eerste keer dat de juwelier het doelwit is van een ramkraak. Vorig jaar februari was het ook al raak. Toen reden dieven met een gestolen auto in op de juwelier, maar moesten ze afdruipen nadat het hen niet lukte om door het beveiligde glas van de voordeur te komen. Of de daders er ditmaal wel met een buit vandoor zijn gegaan kan de politie nog niet zeggen. Wel is bekend dat de daders er na de ramkraak met een scooter vandoor gingen in de richting van de Nunspeetlaan. De politie heeft een deel van de Dierenselaan afgezet om onderzoek te doen.
Bron: www.omroepwest.nl


12.05.2021
JUWON

Politie zoekt getuigen van overval juwelier Ridderkerk

De politie komt graag in contact met mensen die op 4 mei getuige zijn geweest van een overval op een juwelier in Ridderkerk. Rond 17.15 uur kwam de dader een filiaal van een Lucardi-juwelier aan de Ridderhof binnen en deed zich in eerste instantie voor als klant. Al snel werden zijn waren bedoelingen duidelijk. Hij bedreigde een personeelslid met een handvuurwapen en nam vervolgens een aantal sieraden mee. De overvaller rende de winkel uit en stapte op een fiets waar hij mee wegreed, kennelijk in de richting van de Rabobank. Hij liet twee personeelsleden en twee klanten, die ten tijde van de overval net binnen kwamen, ongedeerd achter. De personeelseden waren wel enorm geschrokken en angstig en hebben Slachtofferhulp aangeboden gekregen.
Bron: www.politie.nl


15.04.2021
JUWON

Hagenaar aangehouden voor ramkraak bij juwelier Wateringen

De politie heeft woensdagochtend 14 april een 25-jarige Hagenaar aangehouden voor de ramkraak op een juwelier in Wateringen, afgelopen oktober. De ramkraak zorgde op woensdag 14 oktober 2020 voor veel schade in en aan het pand in de Herenstraat. Rond 03.00 uur werd het rolluik kapotgemaakt, waarna ook de toegangsdeur het begaf. De criminelen namen binnen een groot aantal sieraden mee. De man uit Den Haag wordt morgen voorgeleid voor de rechter-commissaris. Die zal zich verder buigen over het voorarrest.

Bron: www.nos.nl

 


12.04.2021
JUWON

Man overvalt juwelier in Rotterdam en laat scooter achter

Een man heeft maandagmiddag 12 april rond 14.30 uur een juwelier aan de Hoogstraat, in het centrum van Rotterdam, proberen te overvallen. De overvaller vertrok uiteindelijk zonder buit. Hij liet wel zijn scooter achter, waarmee hij even daarvoor de straat was ingereden. De scooter staat met draaiende motor voor de deur van de juwelier. Volgens een getuige vertrok de donker geklede man mogelijk in de richting van de Maasboulevard.
Bron: www.ad.nl


SILATEC INFORMS:
AD / WERBUNG